Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

TRAGÉDIA V BULHARSKU: Pri požiari psychiatrie zomreli traja pacienti

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Ďalších 60 pacientov, ktorí sa v nemocnici v tom čase nachádzali, sa podarilo bezpečne evakuovať.

Sofia 28. marca (TASR) - Životy troch pacientov si vyžiadal požiar, ktorý vypukol vo štvrtok v izbe na mužskom oddelení psychiatrickej nemocnice v bulharskom meste Plovdiv. Informoval o tom agentúra AFP.

"Požiar vypukol okolo polnoci. Traja muži — pacienti — pri tom zomreli," uviedla pre bulharský verejnoprávny rozhlas BNR riaditeľka nemocnice Marijana Gospodinová. Ďalších 60 pacientov, ktorí sa v nemocnici v tom čase nachádzali, sa podarilo bezpečne evakuovať, dodala.

"Požiar v vznikol v ich izbe a spôsobila ho cigareta alebo horľavá látka, avšak zatiaľ nie je známe, či išlo o nešťastnú náhodu alebo úmysel," uviedol plovdivský oblastný prokurátor Rumen Popov. Dodal, že na základe doterajšieho vyšetrovania možno vylúčiť, že požiar spôsobila porucha elektroinštalácie.

Vzhľadom na prísny režim na oddelení, na ktorom sú umiestnení pacienti trpiaci paranoidnou schizofréniou, všetko nasvedčuje tomu, že ide o prípad podpaľačstva, konštatoval Popov s tým, že pacienti nesmú mať pri sebe alebo v izbách zápalky, zapaľovače alebo iné nebezpečné predmety.