Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Bunker s 90 ľuďmi, posledný v obci na východe, zasiahla raketa

Žena sa pozerá na kráter po ruských leteckých útokoch počas 72. dňa ruskej invázie na Ukrajinu v dedine Konstantinivka pri meste Kramatorsk, v Doneckom regióne v sobotu 7. mája 2022. Foto: TASR/AP

Záchranári sa snažia nájsť ľudí v troskách, uviaznutých je pod nimi ešte okolo 30 osôb. Úrady nevydali žiadne informácie o mŕtvych alebo ranených.

Kyjev 8. mája (TASR) - Bomba zasiahla v sobotu dedinskú školu neďaleko východoukrajinského mesta Lysyčansk. Nachádzal sa v nej posledný obecný bunker a počas prebiehajúcich sobotňajších bojov sa v ňom ukrývalo približne 90 ľudí, informovali miestni predstavitelia. Citovala ich tlačová agentúra DPA.

Záchranári sa snažia nájsť ľudí v troskách, uviaznutých je pod nimi ešte okolo 60 osôb. Gubernátor Luhanskej oblasti Serhij Hajdaj oznámil, že v troskách našli dve telá. Tridsať ľudí sa podarilo zachrániť, informovala agentúra Reuters s tým, že informácie nebolo možné nezávisle overiť.

V inom prípade, pri ruskom ostreľovaní mesta Privillia na východe Ukrajiny, zahynulo najmenej šesť civilistov, oznámili tamojší predstavitelia na sociálnej sieti Telegram. Ďalších 12 ľudí utrpelo zranenia. Medzi mŕtvymi sú najmenej dve deti. Predstavitelia napísali, že mesto bolo ostreľované raketami.