Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Zahraničie

Burkina Faso dostala prvú dodávku vakcín proti koronavírusu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Burkina Faso je jednou z posledných krajín na svete, ktorá ešte nezačala s vakcináciou svojej populácie proti koronavírusu.

Ouagadougou 31. mája (TASR) - Západoafrická republika Burkina Faso dostala prvých približne 155.000 dávok vakcín proti novému koronavírusu. Dodávka bola financovaná prostredníctvom medzinárodného distribučného programu Covax, informovala v pondelok agentúra AFP.

"Dostali sme prvú dodávku vakcín proti ochoreniu Covid-19. Vďaka vedeckému pokroku máme novú zbraň na boj (s pandémiou)," uviedol minister zdravotníctva Burkiny Faso Charlemagne Ouedraogo.

Táto približne 20-miliónová krajina začne s očkovaním už v stredu, pričom prvé na rad prídu najohrozenejšie skupiny obyvateľstva vrátane zdravotníkov a moslimských veriacich, čo sa chystajú na púť do Mekky.

Burkina Faso je jednou z posledných krajín na svete, ktorá ešte nezačala s vakcináciou svojej populácie proti koronavírusu. Miestne úrady doposiaľ zaznamenali 13.430 prípadov nákazy a 166 úmrtí.

Cieľom programu COVAX podporovaného Svetovou zdravotníckou organizáciou (WHO) je zaistenie očkovacích látok pre chudobnejšie krajiny sveta.