Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Zahraničie

Pri útoku džihádistov zahynulo v Burkine Faso 12 vojakov

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Burkina Faso bojuje od roku 2015 s násilím džihádistov, keď do jej severných oblastí začali z Mali a Nigeru prenikať bojovníci napojení na teroristické organizácie al-Káida a Islamský štát.

Ouagadougou 9. augusta (TASR) – Dvanásť vojakov zahynulo a ďalších osem utrpelo zranenia pri útoku na severozápade afrického štátu Burkina Faso, z ktorého podozrievajú džihádistov. Informovala o tom v pondelok agentúra AFP s odvolaním sa na miestnu vládu.

Minister pre komunikáciu Ousseni Tamboura vo vyhlásení uviedol, že terčom nedeľného útoku v severozápadnom regióne Boucle du Mouhoun boli „príslušníci pozemných síl a jednotiek rýchleho zásahu GARSI". Podľa predbežných informácií prišlo o život 12 vojakov a ďalších osem je zranených, dodal.

Burkina Faso bojuje od roku 2015 s násilím džihádistov, keď do jej severných oblastí začali z Mali a Nigeru prenikať bojovníci napojení na teroristické organizácie al-Káida a Islamský štát. Pri útokoch džihádistov zahynulo odvtedy vyše 1200 ľudí a viac ako milión utieklo zo svojich domovov.