Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Zahraničie

Výbuch bomby zabil troch príslušníkov bezpečnostných síl

Na archívnej snímke vojak kráča po ulici v blízkosti sídla hlavného štábu ozbrojených síl Burkiny Faso po útoku ozbojencov v Ouagadougou Foto: TASR/AP

Burkina Faso – jedna z najchudobnejších krajín sveta – sa ocitla na frontovej línii džihádistickej vzbury, ktorá sa rozmáha v africkom regióne Sahel.

Ouagadougou 30. marca (TASR) - Podomácky vyrobená bomba zabila v nedeľu na severozápade Burkiny Faso troch príslušníkov bezpečnostných síl a ďalších troch zranila, informovala agentúra AFP.

K útoku na členov miestnej žandarmérie došlo v správnej oblasti Gomboro.

Improvizované výbušné zariadenia (IED) sú často používanou zbraňou rebelov v tomto regióne a od roku 2018 podľa údajov AFP zabili 150 ľudí.

Burkina Faso – jedna z najchudobnejších krajín sveta – sa ocitla na frontovej línii džihádistickej vzbury, ktorá sa rozmáha v africkom regióne Sahel. Podľa údajov OSN zahynulo vlani pri džihádistických útokoch v Burkine Faso, susednom Mali a Nigeri takmer 4000 ľudí. Ozbrojené sily týchto krajín sú slabé a zápasia s nedostatočným vybavením, výcvikom i financovaním, konštatuje AFP.