Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Zahraničie

Bývalá holandská kráľovná Beatrix si na lyžovačke zlomila zápästie

Bývalá holandská kráľovná Beatrix. Foto: TASR/AP

Beatrix bola holandskou kráľovnou od roku 1980. Na tróne zotrvala 33 rokov, pričom v roku 2013 abdikovala v prospech svojho najstaršieho syna Viliama Alexandra.

Haag 20. februára (TASR) - Bývalá holandská kráľovná Beatrix si pri nehode na lyžiach zlomila zápästie a následne podstúpila operáciu. Oznámil to v pondelok holandský kráľovský palác. TASR o tom informuje na základe správy agentúry AP.

Nehoda sa stala uplynulý piatok, pričom 85-ročná bývalá kráľovná v dôsledku zlomeniny podstúpila operáciu a následne sa "vrátila do Holandska". V akej krajine bola na lyžovačke, nebolo bezprostredne zrejmé. Palác bez ďalších podrobností dodal, že Beatrix je "inak v dobrom zdravotnom stave a bude sa zotavovať doma".

Beatrix bola holandskou kráľovnou od roku 1980. Na tróne zotrvala 33 rokov, pričom v roku 2013 abdikovala v prospech svojho najstaršieho syna Viliama Alexandra. Od svojej abdikácie má oficiálny titul princezná Beatrix.

AP pripomína, že druhorodený z jej troch synov, princ Friso, zomrel v roku 2013 vo veku 44 rokov v dôsledku vážneho poškodenia mozgu, ktoré utrpel, keď ho pri lyžovačke v Rakúsku zasypala lavína.