Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Zahraničie

FOTO: Bývalého prezidenta Clintona prepustili z nemocnice

Na snímke bývalý prezident Bill Clinton v sprievode ľudí opúšťa zdravotnícke centrum University of California Irvine v nedeľu 17. októbra 2021. Foto: TASR/AP

Z nemocnice odchádzal v sprievode svojej manželky a bývalej kandidátky na prezidentský post Hillary Clintonovej.

Washington 17. októbra (TASR) - Bývalého amerického prezidenta Billa Clintona (75) v nedeľu po piatich dňoch prepustili z nemocnice v štáte Kalifornia, kde sa liečil na infekciu. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na vyhlásenie ošetrujúceho lekára Alpesha Amina, ktoré zverejnil Clintonov hovorca.

Z medicínskeho zariadenia Irvine Medical Center patriaceho pod kalifornskú univerzitu ho prepustili v nedeľu okolo 08.00 h miestneho času. Z nemocnice odchádzal v sprievode svojej manželky a bývalej kandidátky na prezidentský post Hillary Clintonovej.
Na snímke bývalý prezident Bill Clinton v sprievode ľudí opúšťa zdravotnícke centrum University of California Irvine v nedeľu 17. októbra 2021.
Foto: TASR/AP

"Horúčka i počet bielych krviniek sa normalizovali a (Clinton) sa vráti domov do New Yorku, kde doužíva nasadené antibiotiká," uviedol Amin, ktorý dohliadal na tím lekárov.

Clintona v utorok hospitalizovali v nemocnici juhovýchodne od Los Angeles s infekciou, ktorá podľa slov jeho hovorcu Angela Ureňu nemá spojitosť s ochorením COVID-19. Nemenovaný poradca exprezidenta vtedy uviedol, že Clinton mal infekciu močového ústrojenstva, ktorá sa rozšírila do jeho krvného obehu, ale momentálne sa už zotavuje.
Na snímke z prava bývalý prezident Bill Clinton a bývalá prvá dáma a bývalá ministerka zahraničných vecí USA Hillary Clintonová ďakujú internému lekárovi Alpeshovi N. Aminovi a zdravotníckemu personálu pri odchode zo zdravotníckeho zariadenia University of California Irvine v nedeľu 17. októbra 2021.
Foto: TASR/AP

Ureňa v sobotu avizoval, že Clinton zostane v nemocnici ešte jednu noc, aby mu mohli podať ďalšie intravenózne antibiotiká. Potvrdil ale, že všetky zdravotné indikátory "smerujú správnym smerom", napísala agentúra AP.

V roku 2004 podstúpil Clinton, ktorý bol v rokoch 1993-2001 bol 42. prezidentom USA, v súvislosti so závažným ochorením srdca štvornásobný bypass a o šesť rokov neskôr mu implantovali tzv. koronárne stenty.