Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Zahraničie

Bývalí prezidenti s výnimkou Trumpa vyzvali ľudí k očkovaniu

Americký prezident Donald Trump, foto z archívu. Foto: TASR/AP

Exprezidenti si zaspomínali aj na časy pred pandémiou COVID-19 a na to, čo im v súčasnosti chýba.

Washington 11. marca (TASR) - Bývalí prezidenti Spojených štátov okrem Donalda Trumpa vyzvali Američanov, aby sa dali zaočkovať proti novému koronavírusu. Urobili tak v spoločnom videu, ktoré bolo zverejnené vo štvrtok, informovala agentúra AFP.

V minútovom videu na podporu vakcinačnej kampane sa objavili všetci žijúci exprezidenti USA: Jimmy Carter, George W. Bush, Bill Clinton a Barack Obama spoločne s svojimi manželkami.

"Táto vakcína znamená nádej," povedal Obama. "Ochráni vás a tých, ktorých milujete pred touto nebezpečnou a smrteľnou chorobou," uviedol.

"Aby sme sa zbavili tejto pandémie, je dôležité, aby sa naši občania dali zaočkovať," zdôraznil George W. Bush.

Exprezidenti si zaspomínali aj na časy pred pandémiou COVID-19 a na to, čo im v súčasnosti chýba. "Chcem sa vrátiť do práce a mať možnosť pohybovať sa," povedal Clinton. Obama by si zase želal, aby mohol navštíviť 83-ročnú matku svojej manželky Michelle, "objať ju a navštíviť ju na jej narodeniny". Bush sa nevie dočkať, kedy bude môcť opäť ísť na zápas svojho obľúbeného bejzbalového tímu.

Video zachytáva i okamihy, keď bývalí prezidenti USA a ich manželky dostali vakcínu proti koronavírusu.

Do tejto iniciatívy na podporu očkovania sa nezapojili Donald Trump ani jeho manželka Melania. Obaja sa dali zaočkovať v januári ešte pred odchodom z Bieleho domu, avšak táto informácia prenikla na verejnosť až o niekoľko týždňov neskôr.