Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Bývalý hovorca Merkelovej sa stal veľvyslancom v Izraeli

Angela Merkelová, archívne foto. Foto: TASR/AP

Šesťdesiatdvaročný Seibert, ktorý v minulosti pracoval ako redaktor nemeckej verejnoprávnej televízie ZDF, odovzdal v utorok svoje poverovacie listiny izraelskému prezidentovi.

Jeruzalem 9. augusta (TASR) - Steffen Seibert, dlhoročný hovorca bývalej nemeckej kancelárky Angely Merkelovej, sa v utorok oficiálne stal novým veľvyslancom Nemecka v Izraeli. Informovala o tom agentúra DPA.

Šesťdesiatdvaročný Seibert, ktorý v minulosti pracoval ako redaktor nemeckej verejnoprávnej televízie ZDF, odovzdal v utorok svoje poverovacie listiny izraelskému prezidentovi Isaacovi Herzogovi.

"Priateľstvo medzi Izraelom a Nemeckom je veľmi cenné a ja mám tú česť pracovať na jeho posilňovaní," napísal Seibert na Twitteri po oficiálnej ceremónii, ktorá prebehla v Jeruzaleme.

"Nezabúdame na minulosť, ale pozeráme sa spoločne do budúcnosti," povedal novému nemeckému veľvyslancovi Isaac Herzog. Ocenil skutočnosť, že sa Nemecko podieľa na zaisťovaní bezpečnosti Izraela.

Steffen Seibert bol hovorcom nemeckej spolkovej vlády v rokoch 2010 - 2021, teda väčšinu obdobia, keď ju viedla Merkelová. Na veľvyslaneckom poste v Tel Avive vystriedal Susane Wasumovú-Rainerovú, ktorá zavŕšila svoje pôsobenie koncom júna.