Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Zahraničie

Čaputová s Pavlom museli ísť v Kyjeve pre letecký poplach do krytu

Prezidentka SR Zuzana Čaputová spolu s českým prezidentom Petrom Pavlom pricestovali na návštevu Ukrajiny v piatok ráno 28. apríla 2023. Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová a český prezident Petr Pavel si prezerajú mesto Boroďanka v Kyjevskej oblasti, ktoré ťažko zasiahla ruská vojenská agresia v krajine v piatok 28. apríla 2023. Foto: FOTO TASR - Martin Baumann

Stalo sa tak kvôli odpáleným raketám na Kyjev.

Kyjev/Bratislava 28. apríla (TASR) - Prezidentka SR Zuzana Čaputová a český prezident Petr Pavel sa v piatok počas návštevy Kyjeva pre letecký poplach uchýlili do krytu. Informuje TASR na základe vyjadrenia prezidentky na sociálnej sieti.

"Mám za sebou intenzívny deň, plný rokovaní a stretnutí, na ktoré nikdy nezabudnem. Podvečer prišiel zvuk sirén a pokyn ísť do krytu, lebo boli odpálené rakety nasmerované na Kyjev. Pre mňa doteraz nepoznaná skúsenosť z reality vojny, pre všetkých na Ukrajine sa však nepretržitá hrozba smrti stala bežnou súčasťou ich každodenného života," napísala Čaputová.



Bolo počuť sirény a na hrozbu raketového útoku upozornili tiež mobilné aplikácie, informoval z Kyjeva osobitný spravodajca spravodajského serveru Novinky.cz.

Podľa Noviniek bol Pavel práve v hoteli, keď musel prerušiť program a stiahnuť sa s ochrankou do krytu v podzemí budovy. Do krytu šiel spolu so slovenskou prezidentkou. Po skončení leteckého poplachu obaja kryt opustili.