Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Česi cestujúci letecky do Grécka nebudú musieť mať negatívny test

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

V nadväznosti na rokovanie predsedov oboch vlád Kyriakosa Mitsotakisa a Andreja Babiša zrušilo Grécko rozhodnutie ministrov zdravotníctva a infraštruktúry a dopravy z utorka.

Praha/Atény 14. augusta (TASR) – Grécko dnes zrušilo pre turistov prilietajúcich z Česka povinnosť preukázať sa negatívnym testom na nákazu koronavírusom SARS-CoV-2. Opatrenie pôvodne malo platiť od 17. augusta. Zmenu potvrdilo české veľvyslanectvo v Aténach a týka sa len turistov, ktorí využijú leteckú dopravu. Pri cestovaní autom povinnosť naďalej platí. Informoval o tom spravodajský server Novinky.cz.

„V nadväznosti na rokovanie predsedov oboch vlád Kyriakosa Mitsotakisa a Andreja Babiša zrušilo Grécko rozhodnutie ministrov zdravotníctva a infraštruktúry a dopravy zo dňa 11. augusta 2020 pri vstupe do krajiny prostredníctvom leteckého spojenia s Českou republikou povinnosť predložiť negatívnu diagnózu na základe dokladu o negatívnom molekulárnom PCR teste na COVID-19, ktorý bol vykonaný v priebehu posledných 72 hodín pred príletom do Grécka," uvádza sa vo vyhlásení veľvyslanectva.

Potvrdili sa tým štvrtkové slová premiéra ČR Andreja Babiša, ktorý tento krok gréckej strany na základe rokovania s gréckym náprotivkom avizoval, napísali Novinky.cz.