Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Zahraničie

Českí meteorológovia opäť varujú pred poľadovicou na cestách

Ilustračné foto Foto: TASR/Milan Kapusta

V uplynulých dňoch došlo na území Česka k stovkám dopravných nehôd a úrazov, boli aj obete na životoch.

Praha 16. decembra (TASR) - Ďalšie varovanie pred poľadovicou na cestách bol nútený vydať Český hydrometeorologický ústav len krátko po tom, čo predchádzajúce dnes predpoludním vypršalo.

Ďalšia výstraha nadobudne platnosť dnes večer o 20.00 hod a potrvá až do utorka, informovala spravodajská televízia ČT24..

Aj keď je väčšina cestných komunikácií v ČR zjazdná, zvýšená opatrnosť motoristov je a bude na mieste aj v ďalších dňoch. Povrch vozoviek je totiž zväčša mokrý a šmykľavý.

Už v uplynulých dňoch došlo na území ČR k stovkám dopravných nehôd a úrazov, žiaľ, aj s obeťami na životoch.

Dnes narušila plynulosť cestnej dopravy na diaľnici D5 v smere na česko-nemecký hraničný priechod Rozvadov masová kolízia celkove deviatich vozidiel, dvoch nákladných a siedmich osobných. Záchranári odviezli z dejiska havárie do nemocníc dvoch zranených. Dopravu v oblasti to však poznamenalo na niekoľko hodín. Podľa informácií internetového serveru iDNES.cz túto nehodu zavinil šmyk nákladného vozidla na zľadovatenej ceste. Nasledovala kolízia ďalších automobilov.

Zrážka kamióna s osobným automobilom na hlavnom dopravnom koridore z Hradca Králové smerom do Poľska ochromila dnes na sedem hodín dopravu v úseku medzi obcami Dolany a Svinišťany v okolí Náchoda. Poľský kamión prepravujúci železné konštrukcie do Nemecka sa tu prevrátil na bok, jeho 23-ročného vodiča museli oživovať a následne ho previezli do nemocnice v Hradci Králové, kde lekári bojujú o jeho život. Šofér osobného auta vyviazol s ľahšími zraneniami a previezli ho do nemocnice v Náchode.