Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Andrej Babiš otvoril predvolebnú kampaň ANO, sám kandiduje v Prahe

Andrej Babiš Foto: idnes.cz

Babiš na dnešnom otvorení kampane povedal, že Česko je po vyše 20 rokoch od Novembrovej revolúcie znova takmer tam, kde bolo.

Praha 6. septembra (TASR) - Predvolebnú kampaň politického hnutia ANO dnes v centre Prahy otvoril jeho predseda, miliardár Andrej Babiš, ktorý povedie kandidátku svojho hnutia v Prahe.

Jeho súpermi tam budú kľúčoví politici ODS a TOP 09, Miroslava Němcová (ODS) a Karel Schwarzenberg, ako aj odborový predák Jaroslav Zavadil, ktorý je na čele kandidátky ČSSD.

ANO, ktorá má podľa prieskumov šancu dostať sa do parlamentu, dnes zverejnilo mená svojich krajských lídrov: v Juhomoravskom kraji ním bude herec Martin Stropnický a v Zlínskom kraji niekdajší športový televízny komentátor Václav Tittelbach, informoval spravodajský kanál Českej televízie ČT24.

Podľa vyjadrenia Babiša podporia ANO v nadchádzajúcej kampani napríklad rybár Jakub Vágner a známi športovci ako Roman Šebrle, Lukáš Bauer, Šárka Kašpárková či Josef Váňa, pretože otázka podpory športu je pre hnutie kľúčová.

Babiš na dnešnom otvorení kampane povedal, že Česko je po vyše 20 rokoch od Novembrovej revolúcie znova takmer tam, kde bolo.

"Našu krajinu neriadia tí najlepší z nás, ale presadili sa tí, čo by sa v normálnom živote neuživili. Rýchlo hovoriace hlavy 20 rokov iba sľubujú, ale sú to iba kecy... Teraz je historická šanca to zmeniť," citoval ho server Novinky.cz.

Uviedol, že ANO má budúcnosť, aj keby sa do Poslaneckej snemovne nedostalo. "Celkom isto sa nebudeme biť o jedno ministerstvo alebo ako jazýček na váhach vydierať veľké strany," zdôraznil.

V politickom spektre sa ANO stavia na pravý stred, určité programové zhody vidí napríklad s KDU-ČSL, dodala ČT24.