Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Česko hlási už 1394 nakazených koronavírusom

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Vládna rozpočtová rezerva vo výške takmer päť miliárd českých korún na tento rok sa už minula na zdravotnícky materiál určený na pandémiu koronavírusu.

Praha 24. marca (TASR) - Česko eviduje 1394 ľudí nakazených novým koronavírusom, počas utorka pribudlo viac ako 100 infikovaných. Večer pred 18.00 h to napísal český spravodajský portál Novinky.cz.

Osem ľudí sa v ČR vyliečilo, dvaja pacienti zomreli a otestovaných bolo podľa stránky iDNES.cz 19.624 osôb.

Do Česka v noci na utorok dorazili z Číny ďalšie ochranné pomôcky na boj proti pandémii koronavírusu, ktorý spôsobuje ochorenie COVID-19.

Vládna rozpočtová rezerva vo výške takmer päť miliárd českých korún na tento rok sa už minula na zdravotnícky materiál určený na pandémiu koronavírusu. V Poslaneckej snemovni to uviedla ministerka financií Alena Schillerová (za hnutie ANO).

Úmrtie druhého pacienta nakazeného novým typom koronavírusu oznámil v utorok už skôr na Twitteri minister zdravotníctva Adam Vojtěch. Zosnulým je muž narodený v roku 1975, ktorý bol hospitalizovaný v nemocnici v meste Havířov a trpel pokročilým nádorovým ochorením. Koronavírus jeho stav zhoršil.

Muž zomrel na rozsiahle zlyhanie orgánov. Vojtěch vyjadril pozostalým sústrasť.

Prvou obeťou koronavírusu v ČR sa stal 95-ročný muž, ktorý trpel aj ďalšími zdravotnými problémami a zomrel v nedeľu večer (22.3.) v pražskej Nemocnici Na Bulovke.