Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Stroj poľských aerolínií musel núdzovo pristáť v Düsseldorfe

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Milan Kapusta

Na palube sa nachádzali aj poľskí europoslanci. Dôvodom pristátia bol pokles tlaku v kabíne.

Varšava 25. januára (TASR) - Lietadlo poľských aerolínií LOT letiace z Varšavy do Bruselu muselo v pondelok večer pristáť v nemeckom Düsseldorfe. Informovali o tom viaceré poľské médiá.

Spravodajský portál Onet.pl citoval hovorcu aerolínií, ktorý povedal, že lietadlo typu Embraer 195 malo poruchu systému pretlakovania kabíny.

"Kapitán sa v súlade s platnými postupmi rozhodol znížiť letovú výšku a pristáť v štandardnom režime na letisku v Düsseldorfe," uviedol Krzysztof Moczulski.

Bezprostredne nebolo jasné, koľko ľudí bolo v čase incidentu na palube. Medzi pasažiermi však boli aj štyria poľskí europoslanci.

Jeden zo zákonodarcov, Robert Biedron, zverejnil na sociálnej sieti Twitter video, v ktorom mali cestujúci aj posádka stroja nasadené kyslíkové masky.

"Situácia vyzerala dramaticky, ale podarilo sa ju dostať pod kontrolu," napísal Biedron a uviedol, že všetci pasažieri sú v poriadku.

Na palube bola aj europoslankyňa a bývalá poľská premiérka Ewa Kopaczová. "Núdzové pristátie bolo úspešné. S ostatnými europoslancami sme na letisku v Düsseldorfe a čakáme na transport do Bruselu. Ďakujeme posádke za profesionálnu starostlivosť," napísala Kopaczová.

"Bol to zlý let s množstvom úzkosti a strachu," napísala na Twitteri europoslankyňa Elžbieta Lukacijewská, ktorá zverejnila fotku s nasadenou kyslíkovou maskou.

Pre cestujúcich bolo vyslané náhradné lietadlo, ktoré ich z Düsseldorfu prepravilo do Bruselu.