Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Zahraničie

Ch. Michel: EÚ a Japonsko stoja po boku občanov Ukrajiny

Na snímke zľava japonský premiér Fumio Kišida a predseda Európskej rady Charles Michel pózujú fotografom pred rokovaním v sídle Rady v Bruseli 24. marca 2022. Foto: TASR/AP

V Bruseli sa vo štvrtok koná summit Európskej rady, na ktorom sa zúčastní aj americký prezident Joe Biden a virtuálne sa pripojí ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

Brusel 24. marca (TASR) - Európska únia a Japonsko stoja po boku občanov Ukrajiny. Použitie sily a nátlaku nemá v 21. storočí miesto. Uviedol to vo štvrtok na Twitteri predseda Európskej rady Charles Michel po privítaní japonského premiéra Fumia Kišidu v Bruseli.

"Spoločne s krajinami G7, spoločne s NATO a členskými krajinami EÚ budeme pracovať na rom, aby sme zaistili, že zostaneme jednotní, pretože táto vojna sa musí skončiť," uviedol Michel vo vyhlásení pred štvrtkovým summitom krajín skupiny G7 v Bruseli. Chrániť a podporovať medzinárodné právo a zásady demokracie je podľa neho nevyhnutné.



V Bruseli sa vo štvrtok koná summit Európskej rady, na ktorom sa zúčastní aj americký prezident Joe Biden a virtuálne sa pripojí ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Mimoriadne sa zídu aj predstavitelia skupiny G7.