Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 12. máj 2024Meniny má Pankrác
< sekcia Zahraničie

Charkov na východe Ukrajiny bol opäť terčom útoku

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Poplach bol v sobotu večer vyhlásený vo viacerých oblastiach severovýchodnej a strednej Ukrajiny.

Kyjev 12. februára (TASR) - Východoukrajinské mesto Charkov v noci na nedeľu opäť zasiahli rakety vypálené z pozícií ruskej armády. Primátor mesta Ihor Terechov informoval, že zranenia utrpela jedna osoba - 35-ročný muž.

Podľa gubernátora Charkovskej oblasti Oleha Synehubova v Charkove vybuchli tri rakety - predpokladá sa, že šlo o rakety komplexu S-300. Poškodený objekt infraštruktúry.

Britská stanica BBC, ktorá Synehubova citovala, pripomenula, že ukrajinské úrady a armáda zvyčajne neposkytujú podrobnosti o výsledkoch ruských raketových a dronových útokov, pretože sa domnievajú, že tieto informácie by mohli pomôcť nepriateľovi.

Poplach bol v sobotu večer vyhlásený vo viacerých oblastiach severovýchodnej a strednej Ukrajiny: v Charkovskej, Sumskej, Poltavskej, Dnepropetrovskej a Kirovohradskej oblasti, podotkla stanica BBC s tým, že "cieľom raketového útoku bol tentoraz zrejme len Charkov".

BBC dodala, že v sobotu večer sa objavili aj správy o ďalšom útoku ruskej armády s použitím samovražedných dronov, a to v Dnepropetrovskej oblasti. Táto informácia sa však zatiaľ nepotvrdila.