Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Charkovská oblasť je po ruských útokoch znova bez elektriny a vody

Ukrajinskí hasiči hasia požiar po ruskom raketovou útoku, ktorý zasiahol elektráreň v Charkove v nedeľu 11. septembra 2022. Foto: TASR/AP

Podľa gubernátora Charkovskej oblasti Oleha Synehubova si nové útoky na Charkov vyžiadali najmenej jednu obeť a štyroch ranených.

Charkov/Washington 12. septembra (TASR) - Charkovská oblasť na východe Ukrajiny je v dôsledku ostreľovania ruskej armády opäť bez dodávok elektrickej energie a vody. Podľa americkej televízie CNN o tom v pondelok popoludní informoval primátor Charkova Ihor Terechov, ktorý ostreľovanie mesta - vrátane jeho centra - označil za masívne.

"Situácia zo včerajšieho večera sa opakuje. V dôsledku ostreľovania bola vyradená z prevádzky kritická infraštruktúra, čo malo za následok výpadok dodávok elektrickej energie a vody v Charkove," uviedol Terechov v statuse zverejnenom v aplikácii Telegram.

Dodal, že "energetici, záchranári a pracovníci komunálnych služieb pracujú na odstraňovaní následkov ostreľovania."

Terechov pritom ešte v pondelok dopoludnia informoval, že po nedeľňajšom výpadku sa v regióne podarilo obnoviť 80 percent dodávok elektriny a vody. Odvtedy však Rusko spustilo nové útoky na Charkov.

Vo svojom novšom statuse Terechov píše, že metro v Charkove "z technických príčin" dočasne nepremáva.

Podľa gubernátora Charkovskej oblasti Oleha Synehubova si nové útoky na Charkov vyžiadali najmenej jednu obeť a štyroch ranených.

CNN pripomenula, že v podmienkach vojny nie je možné ihneď overovať informácie, ktoré šíria predstavitelia strán konfliktu.