Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Zahraničie

Cherson aj Belgorod boli opäť pod paľbou, zranených nehlásia

Poškodené auto vidno na mieste ruského náletu, keď letecká bomba v stredu 22. mája 2024 zasiahla obytnú oblasť a zranila desať ľudí v Charkove na Ukrajine. Foto: TASR/AP

Podľa agentúry AFP terčom raketových útokov ukrajinskej armády bolo zasa vo štvrtok ráno aj ruské mesto Belgorod ležiace neďaleko hraníc s Ukrajinou.

Kyjev 23. mája (TASR) - Mesto Cherson na juhu Ukrajiny bolo vo štvrtok ráno terčom paľby ruskej armády. Informoval o tom gubernátor Chersonskej oblasti Roman Mročko. V správe zverejnenej na sieti Telegram Mročko dodal, že explózie sa ozývali z častí mesta priľahlých k rieke Dneper.

Mročko súčasne sumarizoval, že za posledných 24 hodín ruské jednotky ostreľovali metropolitnú oblasť Chersonu sedemkrát, pričom spôsobili materiálne škody.

Podľa agentúry AFP terčom raketových útokov ukrajinskej armády bolo zasa vo štvrtok ráno aj ruské mesto Belgorod ležiace neďaleko hraníc s Ukrajinou. Podľa predbežných informácií k obetiam na životoch a zraneným nedošlo, informoval gubernátor oblasti Viačeslav Gladkov.

Ruské ministerstvo obrany neskôr uviedlo, že systémy protivzdušnej obrany v sektore nad Belgorodskou oblasťou za uplynulú noc reagovali na paľbu ukrajinskej armády z raketových systémov Oľcha a Vampire a zničili aj tri drony.