Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zahraničie

Chorvátska polícia zachránila migrantku, trpela podchladením a šokom

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Na slovinskej strane rieky našli aj ďalšie dieťa a 18-ročného tínedžera.

Záhreb 10. decembra (TASR) - Detská migrantka je nezvestná a ženu museli zachraňovať po tom, čo sa pokúsili prebrodiť cez rozvodnenú rieku na hranici medzi Chorvátskom a Slovinskom. V piatok o tom informovala chorvátska polícia a slovinský portál, na ktoré sa odvolala tlačová agentúra AP.

Polícia na severnom polostrove Istria prijala vo štvrtok v neskorších hodinách núdzové volanie a následne našla ženu v "zlom fyzickom stave", ktorá sa držala kmeňa stromu na brehu rieky Dragonja.

Chorvátskemu a slovinskému policajtovi sa spolu s miestnym obyvateľom podarilo ženu umiestniť na rebrík a vytiahnuť z rieky, uviedla polícia v oznámení.

Žena trpela podchladením a šokom, keď ju našli. Na slovinskej strane rieky našli aj ďalšie dieťa a 18-ročného tínedžera.

Tretie dieťa evidentne zmietol riečny prúd a záchranné skupiny spustili pátranie, ktoré pokračovalo aj v piatok, dodala polícia.

Chorvátska polícia neposkytla ďalšie podrobnosti ani štátnu príslušnosť týchto ľudí. Regionálny spravodajský portál v Slovinsku N1 uviedol, že migranti pochádzajú z Turecka a že nezvestným dieťaťom je desaťročné dievča.

Hranica medzi Chorvátskom a Slovinskom leží na trase využívanej migrantmi, ktorí sa pokúšajú dostať do západnej Európy.

Na Balkáne sú stále uviaznuté tisíce ďalších migrantov, pritom už vládne zima. Po celom regióne spia stovky ľudí pod holým nebom v provizórnych stanoch alebo v opustených domoch.