Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Koronavírus sa rozšíril v domove sociálnych služieb v Koprivnici

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Slovinsko v stredu oznámilo deväť nových prípadov nákazy, čím sa celkový počet nakazených zvýšil na 1353.

Záhreb/Ľubľana/Sarajevo 22. apríla (TASR) - Celkovo 1950 prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2 zaznamenalo do stredy Chorvátsko, informovala agentúra HINA. Od utorka pribudlo 42 nových prípadov.

Chorvátsko od prepuknutia nákazy v krajine (od 25. februára) vykonalo 27.614 testov. Z nákazy sa zotavilo 869 pacientov, čo je o 68 viac ako v utorok. Poklesli aj počty hospitalizovaných. Ochoreniu doposiaľ v krajine podľahlo 48 osôb.

Minister zdravotníctva Vili Beroš povedal, že novým epicentrom nákazy je domov sociálnych služieb v meste Koprivnica, kde malo počas posledných 24 hodín pozitívny test 13 obyvateľov domova, dvaja zamestnanci a dve ďalšie osoby.

Slovinsko v stredu oznámilo deväť nových prípadov nákazy, čím sa celkový počet nakazených zvýšil na 1353. Údaje poskytla slovinská vláda, ktorá dodala, že množstvo nakazených postupne klesá.

Ochoreniu COVID-19 podľahli v krajine ďalšie dve osoby, čím sa celkový počet obetí zvýšil na 79. Počet ľudí, ktorí sa liečia v nemocniciach, sa naopak znížil. Epidémia je podľa slovinských epidemiológov pod kontrolou.