Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

Chorvátsko oznámilo 60, Slovinsko 38 a Bosna 80 nových prípadov

Na archívnej snímke odber vzoriek na odbernom mieste v Záhrebe. Foto: TASR/AP

Počet nakazených koronavírusom v Slovinsku sa za 24 hodín zvýšil na 1055 po tom, ako tam zaznamenali 35 nových prípadov. Oznámila to slovinská vláda s tým, že denné počty nových prípadov klesajú.

Záhreb/Ľubľana/Sarajevo 7. apríla (TASR) - Chorvátsko v utorok potvrdilo ďalších 60 prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2 a dve úmrtia. Informovala o tom agentúra HINA s odvolaním sa na vyhlásenie národného úradu civilnej ochrany.

Celkový počet potvrdených prípadov je 1282, povedal chorvátsky minister zdravotníctva Vili Beroš. Priemerný vek nakazených je 48 rokov a 51 percent z nich sú muži, dodal. Osemnásť osôb následkom ochorenia podľahlo.

Počet nakazených koronavírusom v Slovinsku sa za 24 hodín zvýšil na 1055 po tom, ako tam zaznamenali 35 nových prípadov. Oznámila to v utorok slovinská vláda s tým, že denné počty nových prípadov klesajú. Ochorenie COVID-19 si v Slovinsku vyžiadalo životy 36 ľudí.

Pokles denného prírastku prípadov nákazy je výsledok prísnych obmedzení. Vláda preto uvažuje, že ak budú obyvatelia pokračovať v rešpektovaní obmedzení, po Veľkej noci obnoví výrobu v niektorých odvetviach.

Bosna a Hercegovina v utorok zaznamenala 80 nových prípadov nákazy, čím celkový počet dosiahol 750. Počet úmrtí sa zvýšil o tri a dosiahol 33.

Dolná komora parlamentu Bosny a Hercegoviny v utorok na mimoriadnom zasadnutí prijala rozhodnutie, na základe ktorého sa všetky budúce rokovania počas pandémie budú môcť uskutočniť on-line. Rozhodnutie musí ešte schváliť horná komora.