Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Zahraničie

Chorvátsko oznámilo celkovo 105 prípadov nákazy koronavírusom

Ilustračné foto. Foto: TASR Ján Krošlák

A. Markotičová, riaditeľka Univerzitnej nemocnice infekčných chorôb v Záhrebe, uviedla, že nemajú informácie o zhoršení stavu u žiadneho pacienta. Všetci pacienti sú podľa jej slov v stabilnom stave.

Záhreb 19. marca (TASR) - Chorvátsko oznámilo vo štvrtok tri nové prípady nákazy novým koronavírusom, čím ich celkový počet v krajine stúpol na 105. Informovala o tom agentúra HINA s odvolaním sa na chorvátskeho ministra zdravotníctva Viliho Beroša.

"Dnes je 24. deň od prvého potvrdeného prípadu nákazy a evidujeme 105 pozitívnych prípadov, zatiaľ čo v Taliansku sa v rovnakom čase počet prípadov zvýšil o 27.747, čo nepriamo ukazuje, že naše odporúčané opatrenia boli rýchle a priniesli isté výsledky," povedal Beroš. Dodal, že v krajine na koronavírus otestovali celkovo 1399 ľudí a na niektoré výsledky sa ešte čaká.

Alemka Markotičová, riaditeľka Univerzitnej nemocnice infekčných chorôb Frana Mihaljeviča v Záhrebe, uviedla, že nemajú informácie o zhoršení stavu u žiadneho pacienta. Všetci pacienti sú podľa jej slov v stabilnom stave.