Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

V Chorvátsku vypukol požiar na párty pláži Zrče na ostrove Pag

Na snímke lietadlo a vrtuľník chorvátskych hasičov (Vatrogasci) letia hasiť lesný požiar na kopci nad chorvátskym mestom Omiš. FOTO TASR - Roman Hanc, 19. augusta 2012 Foto: TASR - Roman Hanc

V pondelok večer vypukol požiar na známej párty pláži Zrče neďaleko letoviska Novalja na ostrove Pag. Plamene sa už niekoľko hodín snažia uhasiť miestni hasiči, zo vzduchu im pomáha hasičské lietadlo.

Záhreb 9. augusta (TASR) - V pondelok večer vypukol požiar na známej párty pláži Zrče neďaleko letoviska Novalja na ostrove Pag. TASR správu prevzala z agentúry HINA.

Plamene sa už niekoľko hodín snažia uhasiť miestni hasiči a zo vzduchu im pomáha hasičské lietadlo. Štátnu cestu Pag – Novalja pre požiar uzavreli pre verejnosť.

Polícia v Splite medzitým potvrdila, že požiar, ktorý v nedeľu vypukol na ostrove Hvar medzi osadami Vrbanj a Dol a zahynul pri ňom jeden človek, spôsobil otvorený oheň alebo žeravé uhlíky. V utorok ráno sa ho podarilo uhasiť, plamene však spálili desať hektárov borovicového lesa. Polícia začala trestné stíhanie nezisteného páchateľa.