Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Zahraničie

Chorvátsky premiér i minister zdravotníctva sa zaočkovali AstraZenecou

Zľava predseda chorvátskeho parlamentu Gordan Jandrokovič, premiér Andrej Plenkovič a minister zdravotníctva Vili Beroš sedia pred očkovaním vakcínou proti ochoreniu COVID-19 od spoločnosti AstraZeneca v Záhrebe v stredu 24. marca 2021. Foto: TASR/AP

Som presvedčený, že týmto odkazom sme povzbudili občanov, aby išli v tomto v našich šľapajach, zastavili epidémiu a vrátili sa k svojmu normálnemu životu, vyhlásil minister zdravotníctva Beroš.

Záhreb 24. marca (TASR) - Chorvátsky premiér Andrej Plenkovič, predseda parlamentu Gordan Jandrokovič a minister zdravotníctva Vili Beroš sa dali v stredu v sídle vlády zaočkovať vakcínou proti koronavírusu od spoločnosti AstraZeneca. Podľa slov Beroša tak vyslali odkaz, že dôverujú medicínskej vede a lekárom. Informácie priniesla v stredu chorvátska tlačová agentúra HINA.

"Dnes sme vyslali silný odkaz o dôvere v lekársku vedu, profesiu lekárov - predovšetkým tým, že nás zaočkovali vakcínou od AstraZenecy. Budeme ďalej usilovne pracovať na zaočkovaní chorvátskych občanov, aby mohli pokračovať v živote a práci s čo najmenším rizikom, že sa nakazia. Každý zaočkovaný jednotlivec prispieva k ochrane obyvateľstva a určite je krokom k nášmu starému dobrému normálu a aj krokom približujúcim nás k úspešnej turistickej sezóne," povedal Beroš novinárom po svojom zaočkovaní.

Minister zdravotníctva dodal, že krajinu ešte čaká veľa výziev a že je dôležité myslieť na budúce výzvy, ako napríklad nové varianty koronavírusu.

"Som presvedčený, že týmto odkazom sme povzbudili občanov, aby išli v tomto v našich šľapajach, zastavili epidémiu a vrátili sa k svojmu normálnemu životu," vyhlásil Beroš.