Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Čierna Hora oznámila prvé úmrtia v druhej vlne nákazy koronavírusom

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Počas prvej vlny nákazy hlásila Čierna Hora 324 prípadov infekcie a osem úmrtí.

Podgorica 29. júna (TASR) – Dvaja ľudia nakazení novým koronavírusom včera zomreli v Čiernej Hore. Ide o prvé úmrtia v druhej vlne pandémie v tomto štáte, ktorá sa začala pred dvoma týždňami prinesením koronavírusu zo Srbska. Informovala o tom v pondelok chorvátska tlačová agentúra HINA.

Koronavírus je v súčasnosti potvrdený u 157 ľudí, dodal štátny krízový tím poverený riešením pandémie ochorenia COVID-19, ktoré tento vírus spôsobuje.

Vírus sa začal znovu šíriť v polovici júna po tom, čo Čierna Hora už takmer mesiac a pol hlásila nulový denný počet prípadov nákazy. Vírus priniesli občania Čiernej Hory, ktorí išli do srbskej metropoly Belehrad na futbalový zápas, na ktorom sa zúčastnilo 25 000 divákov.

Čierna Hora otvorila 1. júna svoje hranice všetkým krajinám s priaznivou epidemiologickou situáciou, teda s 25 aktívnymi prípadmi ochorenia na 100 000 obyvateľov. Vláda v nedeľu v oznámení uviedla, že v tejto záležitosti sa bude naďalej držať politiky Európskej únie.

Čiernohorské úrady podnikajú kroky na zastavenie druhej vlny pandémie, napríklad zakázali vonkajšie náboženské a politické zhromaždenia.

Počas prvej vlny nákazy hlásila Čierna Hora 324 prípadov infekcie a osem úmrtí.