Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Čile opätovne sprísni opatrenia okolí Santiaga a v ďalších oblastiach

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Čile spustilo očkovaciu kampaň vo februári. Plne zaočkovaných je podľa La Nación 57,8 percenta obyvateľov krajiny.

Santiago 11. júna (TASR) - Čile od soboty 12. júna opätovne zavedie karanténu v regióne hlavného mesta Santiago a ďalších siedmich oblastiach. Informovala o tom vo štvrtok na Twitteri čilská vláda.

Dôvodom je nárast počtu prípadov koronavírusu SARS-CoV-2 v týchto oblastiach v posledných týždňoch, píše na svojej webovej stránke denník La Nación. Opatrenia vstúpia do platnosti od soboty 5.00 h miestneho času (11.00 h SELČ).

Ministerstvo zdravotníctva Čile vo štvrtok hlásilo 7716 nových prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2 a 198 súvisiacich úmrtí. Celkový počet obetí od začiatku sa tým zvýšil na 30.339. Čile zaznamenalo celkovo 1.453.478 prípadov nákazy.

V regióne hlavného mesta Santiago žije viac ako sedem miliónov ľudí. Zo súčasných približne 45.770 aktívnych prípadov nákazy v krajine sa viac ako 30.000 nachádza v oblasti hlavného mesta, píše tlačová agentúra EFE.

Čile spustilo očkovaciu kampaň vo februári. Plne zaočkovaných je podľa La Nación 57,8 percenta obyvateľov krajiny.

Zdravotnícke úrady vo štvrtok schválili na núdzové použitie vakcínu od spoločnosti Johnson & Johnson. V Čile okrem toho používajú aj očkovacie látky od spoločností BioNTech/Pfizer, AstraZeneca, Sinovac Biotech a CanSino.