Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Čína hlási 76 nových prípadov nákazy, najvyšší denný počet od januára

Na snímke ľudia s ochrannými rúškami čakajú na križovatke v čínskom Pekingu 29. júla 2020. Foto: TASR/AP

Až 39 prípadov zo 40 nových domácich prípadov nákazy je z provincie Ťiang-su na východnom pobreží krajiny.

Peking 26. júla (TASR) - Čína v pondelok hlásila 76 nových prípadov nákazy koronavírusom, čo je najvyšší denný počet od januára. Medzi infikovanými je aj 40 prípadov domáceho prenosu. Informácie priniesla tlačová agentúra AFP.

Až 39 prípadov zo 40 nových domácich prípadov nákazy je z provincie Ťiang-su na východnom pobreží krajiny. Jeden prípad hlásili z provincie Liao-ning na severovýchode Číny, uviedla v pondelok vo vyhlásení národná zdravotnícka komisia. Dodala, že nie sú hlásené žiadne nové úmrtia.

Úrady v provincii Ťiang-su opakovane testujú milióny obyvateľov. V Nankingu, hlavnom meste provincie, platí lockdown pre desaťtisíce ľudí a úrady už po druhý raz testujú 9,2 milióna jeho obyvateľov. Dôvodom je minulotýždňový výskyt nákazy súvisiaci s letiskom v tomto meste.

Úrady v nedeľu oznámili, že počas prvého kola testovania objavili 57 pozitívnych prípadov.

Peking uplatňuje pri koronavíruse prístup nulového rizika, píše AFP. Vláda zatvára celé mestá a hromadne testuje vždy, keď sa niekde objavia malé zhluky prípadov.

Nákazu koronavírusom prvýkrát zistili v stredočínskom meste Wu-chan koncom roka 2019. Čína odvtedy zaznamenala celkovo 92.605 prípadov infekcie a 4636 úmrtí.