Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Čína na budúci týždeň opätovne otvorí kiná

Ilustračná snímka. Foto: TASR Štefan Puškáš

Od kín sa vyžaduje, aby predávali vstupenky na maximálne 30 percent sedadiel pre každé premietanie.

Peking 16. júla (TASR) - Väčšina čínskych kín obnoví na budúci týždeň po niekoľkých mesiacoch reštrikcií súvisiacich s pandémiou COVID-19 svoju prevádzku, avšak za zachovania pravidiel spoločenského odstupu.

Oznámili to vo štvrtok tamojšie úrady, ktoré citovala tlačová agentúra AFP.

Rozhodnutie prichádza po tom, ako Čína desať dní za sebou nezaznamenala žiadny domáci prípad infekcie novým druhom koronavírusu.

Kinosály v "nízkorizikových" oblastiach krajiny môžu obnoviť činnosť 20. júla, avšak musia zabezpečiť meranie telesnej teploty divákov, ktorí zároveň budú musieť používať tvárové rúška.

Od kín sa taktiež vyžaduje, aby predávali vstupenky na maximálne 30 percent sedadiel pre každé premietanie, pričom musia zachovávať odstup skupín divákov na vzdialenosť najmenej jedného metra.

Úrady čínskeho filmového priemyslu v marci oznámili, že otvoria kiná, ktoré boli zatvorené už od konca januára, ale svoje rozhodnutie ešte v ten istý mesiac zmenili po tom, ako sa v krajine objavili nové ohniská nákazy.

Čína vo štvrtok zaregistrovala iba jediný nový prípad infekcie, importovaný zo zahraničia, a väčšina krajiny je v súvislosti s pandémiou klasifikovaná ako "nízkoriziková".

Čínske kiná utrpeli v tomto roku masívne straty, keďže tento priemysel je jedným z posledných, ktoré sa postupne opäť otvárajú, a život v krajine sa vracia do normálu.