Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Na čínskom letisku zrušili pre šírenie koronavírusu takmer 500 letov

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Ulice v blízkosti letiska s rizikom šírenia nákazy boli uzavreté.

Peking 21. júla (TASR) – Najmenej 480 letov bolo zrušených na letisku vo východočínskom meste Nanking v provincii Ťiang-su po tom, ako sa u deviatich jeho zamestnancov potvrdila nákaza novým druhom koronavírusu. Informoval o tom čínsky štáty denník Global Times.

Do stredy 08.40 h miestneho času (02.40 h SELČ) bolo zrušených najmenej 480 letov, čo predstavuje zhruba 60 percent zo všetkých plánovaných odletov a príletov, píše Global Times. Zamestnancom diagnostikovali ochorenie COVID-19 počas rutinného testovania.

Podľa čínskej štátnej tlačovej agentúry Sinchua malo pozitívny test na koronavírus 17 pracovníkov letiska, z ktorých piati sú asymptomatickí a traja čakajú na ďalšiu diagnózu.

Ako uvádza Global Times, medzinárodné letisko Nanking Lu-kchou v utorok večer miestneho času oznámilo, že všetci cestujúci musia mať pred odletom potvrdenie o negatívnom výsledku testu na koronavírus staré najviac 48 hodín. Na letisku budú okrem toho merať ľuďom teplotu a kontrolovať ich zdravotný stav. Štyri neďaleké obytné štvrte a dediny sú z epidemiologického hľadiska považované za stredne rizikové oblasti. Ulice v blízkosti letiska s rizikom šírenia nákazy boli uzavreté.