Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Zahraničie

Čína opäť hlási len privezené nové prípady koronavírusu

Na snímke ľudia s rúškami na tvárach sa fotografujú pred dekoráciami uzavretého Zakázaného mesta v Longtan Parku v Pekingu, archívna foto. Foto: TASR/AP

Podľa oficiálnych záznamov sa za posledný deň opäť nikto nenakazil priamo na území Číny.

Peking 23. marca (TASR) - Čína naďalej zápasí s "privezenými" prípadmi nakazenia novým koronavírusom, ktorých potvrdený počet vzrástol o 39 na 353. Oznámila to v pondelok čínska Národná zdravotnícka komisia, ktorej údaje prevzala tlačová agentúra DPA.

Podľa oficiálnych záznamov sa za posledný deň opäť nikto nenakazil priamo na území Číny. Podobný vývoj predtým trval niekoľko dní, v nedeľu však zdravotnícka komisia oznámila aj nový domáci prípad.

V stredočínskej provincii Chu-pej, odkiaľ sa nový koronavírus od konca minulého roka rozšíril do celého sveta, zaznamenali aj deväť ďalších úmrtí v dôsledku tejto nákazy. Na čínskej pevnine tak podľa údajov komisie zomrelo už 3270 ľudí.

Čína je s vyše 81.000 infikovanými osobami stále najhoršie postihnutou krajinou, pokiaľ ide o súčasnú koronavírusovú pandémiu. Úrady v Pekingu prijali celý rad opatrení, aby zabránili druhej vlne šírenia koronavírusu.