Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Pri výbuchu v univerzitnom laboratóriu zahynuli dvaja ľudia

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

V meste Nanking – považovanom za akési centrum vyššieho vzdelávania – sa nachádza množstvo univerzít, ktoré lákajú aj veľký počet zahraničných študentov.

Peking 25. októbra (TASR) – Dvaja ľudia zahynuli a najmenej deväť ďalších utrpelo zranenia pri výbuchu, ku ktorému došlo v univerzitnom laboratóriu v meste Nanking na východe Číny. S odvolaním sa na pondelňajšie správy čínskych štátnych médií o tom informovala agentúra AP.

K výbuchu došlo v nedeľu popoludní na Nankinskej univerzite letectva a astronautiky (NUAA), konkrétne v laboratóriu na tamojšej fakulte materiálového inžinierstva a technológií. Príčinu explózie vyšetrujú príslušné úrady. Totožnosť obetí nezverejnili.

V meste Nanking – považovanom za akési centrum vyššieho vzdelávania – sa nachádza množstvo univerzít, ktoré lákajú aj veľký počet zahraničných študentov. Zmienená univerzita letectva a astronautiky na svojej webstránka uvádza, že ju navštevuje aj vyše 1000 zahraničných študentov. Koľko z nich na škole aj fyzicky zostalo po tom, ako Čina pre pandémiu zaviedla cestovné a ďalšie reštrikcie, však známe nie je, konštatuje AP.