Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

NAJMENEJ 20 ĽUDÍ UVIAZLO V BUDOVE: Stavba v Číne sa zrútila po výbuchu

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Najmenej deväť ľudí zahynulo po výbuchu plynu.

Peking 7. januára (TASR) - Najmenej 20 ľudí uviazlo v piatok v troskách budovy na juhozápade Číny, ktorá sa zrútila v dôsledku výbuchu zapríčineného zrejme únikom plynu. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na správy čínskych štátnych médií.

K explózii došlo krátko popoludní miestneho času v meste Čchung-čching, ktoré má približne 29 miliónov obyvateľov a je považované za najľudnatejšie mesto Číny.

Výbuch zničil budovu na okraji Čchung-čchingu, v ktorej sa nachádzala budova verejnej komunitnej jedálne. Došlo k nemu v čase obeda, takže v troskách uviazli mnohí obedujúci.

Najmenej deväť ľudí sa už podarilo zachrániť, pričom niektorých z nich previezli so zraneniami do nemocníc.

Po nezvestných osobách pátra zhruba 260 záchranárov, ktorým asistujú ťažké mechanizmy.

Príčina výbuchu sa vyšetruje, ale úrady predpokladajú, že ho zapríčinil únik plynu. K tragédiám tohto druhu dochádza v Číne pomerne často v dôsledku nedodržiavania bezpečnostných predpisov a korupčných praktík zodpovedných činiteľov.

Výbuch si vyžiadal aj niekoľko obetí


Najmenej deväť ľudí zahynulo po výbuchu plynu, ktorý zničil mestskú jedáleň v meste Čchung-čching v strednej časti Číny, informovala agentúra DPA s odvolaním sa na oficiálnu tlačovú agentúru Sinchua.

K explózii došlo v mestskej štvrti Wu-lung. Úrady predpokladajú, že pod troskami jedálne je pochovaných 11 ľudí – pôvodne bolo hlásených viac ako 20 zavalených.

Jedáleň slúžila ľuďom, ktorí pracujú v okolitých mestských úradoch.