Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Zahraničie

Čínskeho prezidenta pád lietadla na juhu krajiny šokoval

Na archívnej snímke čínsky prezident Si Ťin-pching. Foto: TASR/AP

Úrady majú podľa neho spustiť reakciu na núdzovú situáciu a čím skôr zistiť príčiny, pre ktoré k nehode došlo.

Peking 21. marca (TASR) - Čínsky prezident Si Ťin-pching uviedol, že je "šokovaný" nehodou lietadla čínskej leteckej spoločnosti China Eastern Airlines, ktoré sa v pondelok zrútilo na juhu Číny, a vyzval na vyšetrenie tohto incidentu. TASR o tom informuje na základe správ agentúr AFP a Reuters.

"Sme šokovaní zo správy o nehode (letu) MU5735 spoločnosti China Eastern," citovala čínska štátna televízia CCTV slová Si Ťin-pchinga. Ten podľa CCTV vyzval na vyvinutie veľkej snahy pri záchrannej operácii a vyšetrenie nehody. Úrady majú podľa neho spustiť reakciu na núdzovú situáciu a čím skôr zistiť príčiny, pre ktoré k nehode došlo.



Lietadlo spoločnosti China Eastern Airlines smerujúce z čínskeho mesta Kchun-ming do mesta Kuang-čou sa zrútilo v pondelok neďaleko mesta Wu-čou na juhu Číny. V čase nehody sa na jeho palube nachádzalo 132 ľudí. Čínske média s odvolaním sa na záchranárov, ktorí zasahovali na mieste incidentu, uviedli, že pri nehode prišlo k úplnému zničeniu lietadla a zatiaľ nič nenasvedčuje tomu, že by nehodu niekto prežil.