Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Zahraničie

Čínsky prezident sa má cez videokonferenciu stretnúť s Putinom

Na archívnej snímke čínsky prezident Si Ťin-pching (vľavo) a ruský prezident Vladimir Putin počas stretnutia v Moskve. Čínsky prezident Si Ťin-pching sa v stredu 15. decembra 2021 plánuje stretnúť prostredníctvom videokonferencie s ruským prezidentom Vladimirom Putinom. Foto: TASR/AP

Si Ťin-pching a Putin sa naposledy stretli 28. júna tohto roka, pričom aj tento rozhovor sa konal prostredníctvo videohovoru.

Peking/Moskva 13. decembra (TASR) - Čínsky prezident Si Ťin-pching sa v stredu 15. decembra plánuje stretnúť s ruským prezidentom Vladimirom Putinom. Oznámila to námestníčka čínskeho ministra zahraničných vecí Chua Čchun-jing vo vyhlásení zverejnenom v pondelok na oficiálnej webovej stránke ministerstva. Informovala o tom agentúra TASS.

"Prezident Čínskej ľudovej republiky Si Ťin-pching sa 15. decembra stretne s ruským prezidentom Vladimirom Putin pričom sa spoja prostredníctvom videa," uviedla Chua Čchun-jing.

Viac podrobností týkajúcich sa stretnutia nebolo bezprostredne známych, podotýka TASS.

Si Ťin-pching a Putin sa naposledy stretli 28. júna tohto roka, pričom aj tento rozhovor sa konal prostredníctvo videohovoru. Toto stretnutie sa konalo v čase 20. výročia podpísania rusko-čínskej dohody o dobrých susedných vzťahoch, priateľstve a spolupráci.