Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Zahraničie

Členovia kráľovskej rodiny dorazili na korunováciu

Britský princ Harry , vojvoda zo Sussexu prichádza na slávnostnú korunováciu britského kráľa Karola III. a jeho manželky Kamily do Westminsterského opátstva v Londýne v sobotu 6. mája 2023. Foto: TASR/AP

Ako prví prišiel Karolov druhorodený syn princ Harry a princezné Beatrice a Eugenie, dcéry Karolovho mladšieho brata Andrewa, vojvodu z Yorku.

Londýn 6. mája (TASR) - Do Westminsterského opátstva v Londýne, kde v sobou korunujú britského kráľa Karalo III., dorazili prví členovia britskej kráľovskej rodiny, informuje TASR podľa správy televízie BBC.

Ako prví prišiel Karolov druhorodený syn princ Harry a princezné Beatrice a Eugenie, dcéry Karolovho mladšieho brata Andrewa, vojvodu z Yorku. Buckinghamský palác už skôr avizoval, že Harryho manželka Meghan a ich deti sa na korunovácii nezúčastnia.

O niečo neskôr do Westminsterského opátstva dorazil Andrew a kráľova sestra princezná Anne a Karolov druhý brat Edward, vojvoda z Edinburghu

Spomedzi členov kráľovskej rodiny budú vo Westminsterskom opátstve aj následník trónu princ William s manželkou Kate spolu s ich tromi deťmi princmi Georgeom a Louisom a princeznou Charlotte. Princ George sa ako v poradí tretí následník trónu tiež aktívne zúčastní na korunovačnom obrade.

Karol III. dorazí s manželkou Kamilou do Westminsterského opátstva krátko pred začiatkom korunovačného obradu o 11.00 h miestneho času (12.00 h SELČ).