Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

CNN: Rusko v decembri plánuje naplno obnoviť dopravu na Krymskom moste

Na snímke vrtuľník hasí požiar na Krymskom moste spájajúcom ruskú pevninu a Krymský polostrov nad Kerčským prielivom v Kerči, foto z archívu. Foto: TASR/AP

Krymský most, ktorý spája anektovaný polostrov Krym s ruskou pevninou, bol vážne poškodený 8. októbra tohto roka po výbuchu v nákladnej časti jedného vozidla.

Moskva 4. novembra (TASR) - Rusko plánuje do 20. decembra naplno obnoviť dopravu na Krymskom moste, ktorý bol vážne poškodený po výbuchu 8. októbra. TASR správu prevzala z webovej stránky stanice CNN, ktorá sa odvoláva na štvrtkové vyjadrenia ruského vicepremiéra Marata Chusnullina.

"Plánujeme obnoviť dopravu v oboch jazdných pruhoch na moste," povedal Chusnullin počas stretnutia s ruským prezidentom Vladimirom Putinom a ďalšími členmi vlády. Vicepremiér spresnil, že jeden pruh má byť sprejazdnený do 5. decembra a druhý do 20. decembra.

Putin sa počas štvrtkového stretnutia poďakoval všetkým, ktorí sa na obnove mosta podieľajú.

Krymský most, ktorý spája anektovaný polostrov Krym s ruskou pevninou, bol vážne poškodený 8. októbra tohto roka po výbuchu v nákladnej časti jedného vozidla. Časti tohto mosta sa zrútili, pripomína CNN.

Ruská federácia označila výbuch na Krymskom moste, známom aj pod názvom Kerčský, za teroristický čin.