Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

CoFoE: Plenárne zasadnutie diskutuje o radách doterajších panelov

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Prvý občiansky panel sa konal v decembri vo Florencii a prijal 39 záverečných odporúčaní.

Bratislava/Štrasburg 21. januára (TASR) - V Európskom parlamente (EP) v Štrasburgu sa v piatok a sobotu (21. a 22. 1.) koná plenárne zasadnutie Konferencie o budúcnosti Európy (CoFoE) . Diskutuje o 90 odporúčaniach z doterajších dvoch občianskych panelov.

Účastníci plenárneho zasadnutia sa zaoberajú nielen doterajšími odporúčaniami, ale aj súvisiacimi príspevkami získanými na viacjazyčnej digitálnej platforme. Plénum sa zhodne na návrhoch, ktoré predloží Výkonnej rade CoFoE.

Prvý občiansky panel sa konal v decembri vo Florencii a prijal 39 záverečných odporúčaní. Druhý panel, ktorý sa uskutočnil v januári vo Varšave, predložil 51 odporúčaní. Záverečné časti ostatných dvoch občianskych panelov sa pre pandemickú situáciu odložili na neskôr.

Ďalšie panely budú vo februári. Panel zameraný na postavenie EÚ vo svete a migráciu sa uskutoční 11. februára v Maastrichte. Stanoviská občanov v oblasti hospodárstva, sociálnej spravodlivosti, vzdelávania, kultúry, digitálnej transformácie, mládeže a športu zase zhrnie panel 25. februára v Dubline.