Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Zahraničie

Corbynov brat dostal pokutu za organizáciu protestu proti lockdownu

Na archívnej snímke Jeremy Corbyn. Foto: TASR/AP

Stovky demonštrantov sa v nedeľu popoludní zhromaždili na londýnskom Trafalgarskom námestí. Niektorí z nich niesli transparenty, ktoré vyjadrovali nesúhlas s nosením rúšok a očkovaním.

Londýn 31. augusta (TASR) - Piers Corbyn, brat bývalého lídra britskej Labouristickej strany Jeremyho Corbyna, dostal pokutu 10.000 libier (viac ako 11.000 eur) za organizáciu protestu proti obmedzujúcim opatreniam zavedeným v spojitosti s pandémiou COVID-19. Informovala o tom v pondelok na svojej webovej stránke stanica Sky News.

Stovky demonštrantov sa v nedeľu popoludní zhromaždili na londýnskom Trafalgarskom námestí. Niektorí z nich niesli transparenty, ktoré vyjadrovali nesúhlas s nosením rúšok a očkovaním.

"Nechystám sa to zaplatiť," reagoval Piers Corbyn na udelenie pokuty s tým, že proti tomuto rozhodnutiu plánuje podniknúť právne kroky.

Nedeľňajšia demonštrácia mala podľa jeho slov pokojný priebeh. Polícia protestujúcich sprevádzala po londýnskej ulici Whitehall, keď sa objavila ďalšia skupina policajtov a Corbyna zadržala a odviedla. Starší brat bývalého šéfa labouristov označil svoje zatknutie za "úplne neoprávnené".

Piers Corbyn tvrdí, že organizátori o konaní uvedeného protestu komunikovali s políciou s dvojtýždňovým predstihom.

Podnikateľ a aktivista Piers Corbyn (73) bol jedným z najmenej 11 ľudí, ktorí boli počas víkendu pokutovaní za porušenie novozavedených opatrení britskej vlády, píše Sky News.

Polícia v Anglicku a Walese počas víkendu pokutovala organizátorov viacerých večierkov a zhromaždení, uvádza agentúra DPA a pripomína, že úrady majú od piatku právomoc udeliť za organizáciu zhromaždenia s viac ako 30 ľuďmi pokutu až do výšky 10.000 libier (viac ako 11.170 eur).