Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Zahraničie

COVAX poskytne Ukrajine 947.700 dávok vakcíny od Pfizer-BioNTech

Na archívnej snímke z 24. marca 2021 ampulky vakcíny proti ochoreniu COVID-19 od spoločností Pfizer/BionTech. Foto: TASR/AP

Podľa ukrajinského ministra zdravotníctva a hlavného hygienika Viktora Ľaška informoval COVAX ukrajinské ministerstvo zdravotníctva o pridelení vakcín s tým, že by mali prísť do konca júna.

Kyjev 1. apríla (TASR) - Medzinárodná iniciatíva COVAX sa rozhodla poskytnúť Ukrajine 947.700 dávok vakcíny proti ochoreniu COVID-19 od spoločností Pfizer-BioNTech, informovala vo štvrtok agentúra Ukrinform s odvolaním sa na námestníka ukrajinského ministra zdravotníctva a hlavného hygienika Viktora Ľaška.

Podľa neho informoval COVAX ukrajinské ministerstvo zdravotníctva o pridelení vakcín s tým, že by mali prísť do konca júna.

Ľaško tiež pripomenul, že Ukrajina čoskoro dostane 117.000 dávok vakcíny od Pfizeru, ktorá sa bude používať na očkovanie ľudí v azylových a pobytových zariadeniach pre seniorov, ako aj osôb pracujúcich v týchto ústavoch.

Ukrinform poznamenal, že minister zdravotníctva Maxym Stepanov by mal podpísať zmluvy na dodávky ďalších 15 miliónov dávok vakcín.