Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

Nemecko opäť prekonalo denný rekord v počte nakazených

Muž s ochranným rúškom kráča po moste vo štvrtok 29. októbra 2020 vo Frankfurte nad Mohanom. Foto: TASR/AP

Od budúceho pondelka do konca novembra budú v Nemecku platiť sprísnené epidemiologické opatrenia.

Berlín 30. októbra (TASR) – Nemecko zaznamenalo za 24 hodín po prvý raz viac ako 18 000 nových prípadov nákazy novým druhom koronavírusu. O viac než 1900 tak bol prekonaný doterajší rekord z predošlého dňa, keď zdravotnícke úrady evidovali 16 774 prípadov. Vyplýva to z piatkových údajov Inštitútu Roberta Kocha, informuje agentúra DPA.

Za štvrtok pribudlo v Nemecku 18 681 novoinfikovaných. Pred týždňom bol denný nárast za rovnaký deň 11 242 nakazených. Nemecko tak prekonalo denný rekord už tretí deň za sebou. Počet úmrtí v súvislosti s ochorením COVID-19 sa zvýšil o 77 na 10 349.

Od vypuknutia pandémie do polnoci zo štvrtka na piatok bolo v Nemecku potvrdených už 499 694 prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2. Podľa odhadov Inštitútu Roberta Kocha sa uzdravilo približne 345 700 ľudí.

Od budúceho pondelka do konca novembra budú v Nemecku platiť sprísnené epidemiologické opatrenia. Na verejnosti budú povolené zhromaždenia najviac desiatich osôb z nie viac ako dvoch rôznych domácností.

Zatvorené zostanú reštaurácie, krčmy, masážne a kozmetické salóny, fitnescentrá, kiná i divadlá. Reštaurácie budú môcť predávať jedlo so sebou. Školy, škôlky a obchody však zostanú otvorené. Dohodli sa na tom v stredu počas videokonferencie kancelárka Angela Merkelová a premiéri 16 spolkových krajín. Kancelárka vo štvrtok v prejave v Spolkovom sneme obhajovala prijaté opatreniami slovami, že sú vhodné, nevyhnutné a primerané.