Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Komunisti z KSČM schválil volebný program

Predseda českomoravských komunistov Vojtěch Filip Foto: TASR/AP Photo

Zavedenie brannej výchovy, vystúpenie z NATO, odmietnutie migračných kvót či novomanželské pôžičky figurujú vo volebnom programe strany.

Praha 24. júna (TASR) - Zvyšovanie dôchodkov, zavedenie brannej výchovy, vystúpenie zo Severoatlantickej aliancie (NATO), odmietnutie migračných kvót, ale aj bezplatné vzdelávanie, novomanželské pôžičky, obmedzenie zahraničných misií alebo nezvyšovanie spoluúčasti pacientov - to všetko figuruje vo volebnom programe českomoravských komunistov z KSČM.

Medzi ich požiadavkami je však aj všeobecné referendum, obmedzenie byrokracie doma i v sídle Európskej únie, ako aj revízia a zdanenie cirkevných reštitúcií. Komunisti sú aj za rozšírenie JE Dukovany o ďalšie bloky.

Širšie vedenie opozičnej parlamentnej strany schválilo na svojom zasadaní nielen program pred blížiacimi sa jesennými voľbami do Poslaneckej snemovne Parlamentu ČR, ale aj heslo, s ktorým KSČM pôjde do tohto merania síl.

Ako informovali dnes tamojšie elektronické médiá s odvolaním sa na podpredsedu KSČM Jiřího Dolejša, heslo bude mať dvojakú podobu, a to "Mier vo svete, spravodlivosť a bezpečie doma" a pre grafické účely skrátenú formu "Mier, spravodlivosť a bezpečie".

Za prioritný cieľ považujú českomoravskí komunisti stále výstavbu socializmu.