Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Hlavné mesto Česka zrušilo novoročný ohňostroj

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Viacero pohostinstiev v Česku sa rozhodlo otváraciu dobu na Silvestra výrazne skrátiť alebo vôbec neotvoriť.

Praha 31. decembra (TASR) - Pre pandémiu koronavírusu sa nebude konať novoročný ohňostroj v Prahe rovnako ako v mnohých ďalších európskych metropolách vrátane Berlína, Paríža či Ríma. V hlavnom meste Česka nebudú mať ani náhradu v podobe premietania obrázkov na steny budov, ktoré tam mali po prvý raz namiesto ohňostroja pred dvoma rokmi, informoval spravodajský server Novinky.cz.

Ohňostroje neplánujú ani v Ostrave, Plzni, Mladej Boleslavi či Olomouci. V Brne neorganizujú novoročný ohňostroj už od roku 2016. Svetelná šou je však na programe v Ústí nad Labem či Třebíči.

Pre krčmy, bary a reštaurácie platí nariadenie vlády obmedzujúce počet návštevníkov na 50, pričom musia byť buď zaočkovaní najmenej dvoma dávkami vakcíny proti covidu, alebo mať potvrdenie o prekonaní tohto ochorenia v priebehu uplynulých 180 dní. Pri jednom stole môžu sedieť najviac štyria ľudia.

Viacero pohostinstiev v Česku sa v takomto režime rozhodlo otváraciu dobu na Silvestra výrazne skrátiť alebo vôbec neotvoriť.

"Rozhodli sme sa, že nebudeme robiť nič polovičato. To jednoducho nemá zmysel. Je lepšie mať zatvorené a dúfať, že v budúcom roku už konečne začneme žiť," uviedol pre denník Právo prevádzkar z Brna Raed Kahwaji.