Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Zahraničie

V Česku nedôjde k uvoľneniu opatrení, Babiš na to nevidí dôvod

Český premiér Andrej Babiš, foto z archívu. Foto: TASR/AP

V Česku pribudlo za stredu 15.088 potvrdených prípadov nákazy koronavírusom. Počet obetí koronavírusu sa zvýšil na 21.128.

Praha 4. marca (TASR) - Česká vláda sa po uplynutí troch týždňov, na ktoré vyhlásila prísnejšie opatrenia proti šíreniu koronavírusu, nechystá uvoľňovať. Pri štvrtkových interpeláciách v Poslaneckej snemovni to povedal premiér Andrej Babiš. Informoval o tom spravodajský server Novinky.cz.

"Určite nebudeme uvoľňovať," uviedol Babiš na poslaneckú otázku, čo sa stane, až uplynú tri týždne prísnejších opatrení. Tie platia v Česku od pondelka, naplánované sú do 22. marca.

"Pýtam sa vás, čo máte konkrétne naplánované, že budete robiť. Pýtam sa preto, že minister (Karel) Havlíček vyhlásil do médií, že občania majú vydržať tri týždne a potom sa bude uvoľňovať. Povedzte občanom, čo máte za stratégiu," pýtal sa poslanec Martin Jiránek.

Babiš reagoval, že pre uvoľnenie nie je dôvod. "Potrebujeme sa vrátiť k normálu. Na to ale musíme znížiť počet nakazených a hospitalizovaných," poznamenal.
Na archívnej snímke z 12. februára českí zdravotnícki sa starajú o pacienta s ochorením covid-19.
Foto: TASR/AP

V Česku pribudlo za stredu 15.088 potvrdených prípadov nákazy koronavírusom. Od začiatku pandémie v ČR vlani 1. marca potvrdili 1.284.288 prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2, z infekcie sa dosiaľ vyliečilo 1.104.592 ľudí. Počet obetí koronavírusu sa zvýšil na 21.128.

V nemocniciach bolo v stredu s koronavírusom 8231 ľudí, čo je o 253 menej než v utorok, avšak zároveň o 1000 viac ako pred týždňom. V ťažkom stave je viac ako 1700 z nich.