Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Zahraničie

Počet potvrdených prípadov nákazy koronavírusom v ČR sa zvýšil na 3308

Pár sa prechádza prázdnou ulicou pri Pražskom hrade v českej metropole v utorok 24. marca 2020. V Českej republike zomrel už tretí človek s ochorením COVID-19. Oznámil to v utorok na Twitteri český minister zdravotníctva Adam Vojtěch s tým, že ide o ženu narodenú v roku 1949, ktorá bola od 22. marca hospitalizovaná v pražskej Všeobecnej fakultnej nemocnici pre pľúcne ochorenie, pričom mala aj ďalšie zdravotné problémy.V ČR tak momentálne evidujú už desať vyliečených, avšak aj 1394 nakazených novým koronavírusom. Len počas utorka pribudlo viac ako 100 infikovaných. Foto: TASR/AP

Ochoreniu COVID-19, ktoré spôsobuje koronavírus SARS-CoV-2, dosiaľ v Česku podľahlo 31 pacientov. Vyliečilo sa 45 ľudí.

Praha 1. apríla (TASR) - Počet potvrdených prípadov nákazy novým typom koronavírusu v Česku sa zvýšil na 3308. V priebehu utorka pribudlo 307 nových prípadov. S odvolaním sa na ministerstvo zdravotníctva o tom informoval spravodajský portál iDNES.cz.

Denný nárast sa tak opäť priblížil k desiatim percentám, v predchádzajúcich dvoch dňoch sa pohyboval pod touto hranicou.

Ochoreniu COVID-19, ktoré spôsobuje koronavírus SARS-CoV-2, dosiaľ v Česku podľahlo 31 pacientov. Vyliečilo sa 45 ľudí.

V Česku sa podľa údajov hygienických staníc nakazilo 83 percent chorých. Zvyšok sa nakazil v zahraničí, a to najmä v Rakúsku a Taliansku. Väčšinu nakazených stále tvoria muži, no ich podiel sa znížil. Najviac ľudí s chorobou COVID-19, ktorí tvoria približne pätinu nakazených, je aktuálne vo veku 45 až 54 rokov.