Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zahraničie

Česká polícia bude prísnejšie kontrolovať nové pandemické pravidlá

Čašníčka čaká na zákazníkov pri okienku na výdaj jedla v ázijskej reštaurácii v Prahe v stredu 14. októbra 2020. Foto: TASR/AP

V Česku pribudlo v utorok 8325 nových prípadov nákazy koronavírusom.

Praha 14. októbra (TASR) - Česká polícia bude z dôvodu zhoršujúcej sa situácie v súvislosti s pandémiou koronavírusu SARS-CoV-2 prísnejšie kontrolovať nové pravidlá. Informoval o tom v stredu spravodajský server Novinky.cz s odvolaním sa na vyhlásenie policajného prezidenta Jana Švejdara.

"Nepriaznivý vývoj šírenia nákazy a s ním spojené sprísnenie mimoriadnych opatrení prináša i potrebu dôraznejšieho prístupu pri kontrole ich dodržiavania," napísal Švejdar na Twitteri. Časť osôb podľa jeho vyjadrenia opatrenia stále odmieta akceptovať, hoci väčšina ľudí ich dodržiava.

"Situácia je mimoriadne vážna a policajti takýto prístup už nemôžu tolerovať," zdôraznil Švejdar.

Aktuálna situácia v súvislosti s pandémiou koronavírusu SARS-CoV-2 v Českej republike je veľmi vážna. Postupne sa zaplňujú nemocničné lôžka a hrozí, že koncom októbra ich bude nedostatok. V stredu to na tlačovej konferencii uviedol podľa tamojších médií český minister vnútra a predseda ústredného krízového štábu Jan Hamáček.

V Česku pribudlo v utorok 8325 nových prípadov nákazy koronavírusom. Ide o druhý najvyšší denný nárast po rekorde 8618 prípadov z minulého piatka (9. októbra).