Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Zahraničie

Podvod so vstupenkami na MS v hokeji: Škoda prevyšuje 2 milióny korún

Na archívnej snímke maskot Bob v zápase B-skupiny Francúzsko - Slovensko na 87. majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji 2024 v Ostrave. Foto: TASR Michal Runák

Kriminalisti v Moravskosliezskom kraji zatiaľ zaznamenali 63 prípadov predaja falošných vstupeniek s úhrnnou škodou 160.000 korún.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Praha 23. mája (TASR) - Česká polícia rieši prípady podvedených hokejových fanúšikov, ktorí si kúpili falošné vstupenky na zápasy prebiehajúceho šampionátu. V Prahe doteraz odhalili približne 600 falošných vstupeniek, v Ostrave 63. Škoda podľa polície prevyšuje dva milióny korún (viac ako 80.000 eur). Uviedla to vo štvrtok v tlačových správach, informuje spravodajkyňa TASR.

Pražským kriminalistom sa podarilo počas niekoľkých dní objasniť viaceré prípady sériového predaja týchto lístkov. Najskôr odhalili dvoch mužov z Prahy, ktorí sa "špecializovali" na predaj vstupeniek na aktuálne hokejové majstrovstvá. Muži vstupenky predávali za 3000 až 4000 korún a celkovo si tak podľa polície zarobili asi 300.000 až 400.000 korún. Obaja sa k činu priznali.

Odlišný prípad odhalili v Juhočeskom kraji. Zadržaný muž tam podľa zistení polície na podvodoch so vstupenkami zarábal niekoľko rokov. Predával falošné lístky nielen na hokejové zápasy, ale aj na ďalšie veľké športové a kultúrne podujatia. Všetkých troch polícia obvinila z trestného činu podvodu.

Kriminalisti v Moravskosliezskom kraji zatiaľ zaznamenali 63 prípadov predaja falošných vstupeniek s úhrnnou škodou 160.000 korún. "Poškodení nenakupovali na oficiálnych stránkach predajcu, ale najmä na internetových inzertných portáloch, ale tiež cez sociálne siete. V niektorých prípadoch im lístky po zaplatení neboli ani dodané," uviedla krajská polícia.

Podarilo sa jej vypátrať jedného predajcu, 24-ročného muža z Ostravy, ktorý si na sociálnych sieťach vytvoril účty, kde vstupenky ponúkal. Poškodeným ich však po zaplatení nedodal. Podľa kriminalistov ponúkal lístky aj na ďalšie športové a kultúrne akcie.

Českí policajti upozornili fanúšikov, aby si vstupenky kupovali len u oficiálnych predajcov a neriskovali, že prídu o peniaze.





(spravodajkyňa TASR Barbora Vizváryová)