Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

Po rozsiahlej policajnej razii obvinili námestníka primátora Prahy

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Podľa českého Deníka N sa polícia zaujíma o pražského radného Petra Hlubučka (STAN). Server Seznam Zprávy uviedol, že razia prebiehala aj v pražskej časti Lysolaje, kde Hlubuček býva.

Praha 15. júna (TASR) - Detektívi z českej Národnej centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) v stredu obvinili 11 ľudí pre podozrenie zo zlého hospodárenia pražského dopravného podniku. Informoval o tom žalobca z Vrchného štátneho zastupiteľstva v Prahe Adam Borgula. Podľa informácií Českého rozhlasu (ČRo) sú medzi obvinenými námestník primátora Prahy Petr Hlubuček (STAN) a podnikateľ Michal Redl.

Českí kriminalisti z NCOZ od skorého rána zasahovali na viacerých miestach v Prahe.

"Áno, na magistráte dnes skutočne zasahovala polícia, ktorej poskytujeme maximálnu súčinnosť," povedal hovorca magistrátu Vít Hofman. Primátor Prahy Zdeněk Hřib na sociálnej sieti Twitter uviedol, že jeho úrad poskytuje polícii súčinnosť. "Ak existuje nejaké podozrenie, musí byť prešetrené," uviedol Hřib.



POLÍCIA ZSAHUJE: Razia na pražskom magistráte aj v dopravnom podniku


Od skorého rána zasahujú českí kriminalisti z Národnej centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) na viacerých miestach v Prahe. Podľa portálu iDNES.cz muži zákona prišli na pražský magistrát a do dopravného podniku. Podľa servera Seznam Zprávy polícia začala trestné stíhanie voči 11 osobám.

"Áno, na magistráte dnes skutočne zasahovala polícia, ktorej poskytujeme maximálnu súčinnosť," povedal hovorca magistrátu Vít Hofman.

"Na magistrát som išiel s heslom: Chcem riadiť mesto s čistým štítom. To požadujem aj od svojich kolegov," napísal na Twitteri primátor Prahy Zdeněk Hřib. Na sociálnej sieti ďalej uviedol, že v kancelárii jeho námestníka prebieha policajná razia a jeho úrad poskytuje polícii súčinnosť. "Ak existuje nejaké podozrenie, musí byť prešetrené," dodal Hřib na sociálnej sieti.

Podľa českého Deníka N sa polícia zaujíma o pražského radného Petra Hlubučka (STAN). Server Seznam Zprávy uviedol, že razia prebiehala aj v pražskej časti Lysolaje, kde Hlubuček býva. Podľa iDNES.cz by sa policajná razia mala týkať aj podnikateľa Michala Redla, ktorý mal v minulosti blízko k podnikateľovi Radovanovi Krejčířovi. Ten si od roku 2015 odpykáva v Juhoafrickej republike tridsaťpäťročný trest za rôzne trestné činy. Redl má väzby na vládne hnutie STAN.