Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Zahraničie

Prezident Zeman vystúpi v sobotu večer s mimoriadnym prejavom

Miloš Zeman, archívne foto. Foto: TASR/AP

Zeman už vo štvrtok vyjadril pozostalým sústrasť a poďakoval sa záchranárom, starostom, hajtmanom a ďalším, ktorí sa podieľajú na pomoci zasiahnutým oblastiam.

Praha 25. júna (TASR) - Český prezident Miloš Zeman vystúpi v sobotu večer s mimoriadnym prejavom venovaným situácii na juhu Moravy, kde tornádo zničilo niekoľko obcí a usmrtilo najmenej päť ľudí.

Prejav sa bude nakrúcať na zámku Lány, v letnom sídle českého prezidenta západne od Prahy, pre spravodajskú televíziu CNN Prima News. Tá ho odvysiela o 18.50 h a poskytne ho aj ďalším televíznym staniciam. Informoval o tom v piatok portál Novinky.cz.

Prezident vyšle do okresu Hodonín príslušníkov Hradnej stráže, aby pomohli s odstraňovaním katastrofálnych následkov po vyčíňaní tornáda, ktoré sa vo štvrtok podvečer prehnalo obcami medzi mestami Břeclav a Hodonín.

Živel si vyžiadal najmenej päť ľudských životov a mnoho desiatok zranených.

Zeman už vo štvrtok vyjadril pozostalým sústrasť a poďakoval sa záchranárom, starostom, hajtmanom a ďalším, ktorí sa podieľajú na pomoci zasiahnutým oblastiam, pripomenul portál Novinky.cz.