Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Pri Prahe uvoľnené vozne narazili do auta a ľahko zranili vodiča

Ilustračné foto. Foto: TASR - HaZZ v Nitre

Za posledné týždne sa na železničných tratiach v Českej republike odohralo viacero podobných nehôd.

Praha 14. augusta (TASR) – V blízkosti Prahy dnes ráno uvoľnené vlakové vozne narazili do osobného vozidla a ľahko zranili vodiča auta. Informoval o tom spravodajský server Novinky.cz.

Zrážka auta s ôsmimi nákladnými vagónmi sa odohrala v časti Mstětice v okrese Praha-východ okolo 09:00. Zraneného vodiča previezli do nemocnice, informuje portál.

Celkové okolnosti nehody a príčina uvoľnenia vagónov sa vyšetrujú. Za posledné týždne sa na železničných tratiach v Českej republike odohralo viacero podobných nehôd.

Len vo štvrtok sa pri meste Tišňov v blízkosti Brna vykoľajil rýchlik Vysočina, v utorok zase prišlo v meste Jihlava k zrážke nákladného vlaku s odstavenou lokomotívou. Pri oboch nehodách nehlásili zranených.

Začiatkom júla pri čelnej zrážke dvoch osobných vlakov v okrese Karlove Vary medzi stanicou Nové Hamry a dopravňou Pernink zahynuli dvaja ľudia a 24 utrpelo zranenia.

K ďalšej nehode došlo večer 14. júla, keď osobný vlak narazil do nákladného vlaku neďaleko Českého Brodu v Stredočeskom kraji. Pri nehode zomrel rušňovodič osobného vlaku a 35 ľudí utrpelo zranenia.